ANKARA / SİNCAN - Şehit Ömer İpek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

KALYON PV TEKNİK GEZİSİ

Sincan Malıköy organize sanayi bölgesinde yer alan KALYON PV Güneş enerji sistemleri fabrikası, 9 Haziran 2022 tarihinde 15 öğrencimiz okulumuz öğretmenlerinden Fetane Demir eşliğinde ziyaret edilmiştir. Teknik gezi öncesine öğrencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi almışlardır. Fabrikanın üç farklı üretim birimini gezen öğrencilerimiz Silisyum Dioksit şeklinde bulunan kum zerreciklerinin hangi aşamalardan geçerek güneş panelleri haline dönüştüğünün üç saatlik yoğun bir eğitim ile öğrenme ve gözlemleme fırsatı bulmuşlardır. Ziyaret boyunca birçok teknik hususta sorular soran öğrencilerimiz şu an gördükleri Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi temel bilimlerin önemini kavramış ve gelecek kariyer planlamaları için farkındalık kazanmışlardır.

Yayın: 17.06.2022 - Güncelleme: 17.06.2022 15:14 - Görüntülenme: 302