ANKARA / SİNCAN - Şehit Ömer İpek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

12  - 13 Haziran tarihlerinde sorumluluk sınavları belirtilen tarihte ve saatte okulumuzda yapılacaktır.

Haz

Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kapsamında 21/05/2023-26/05/2023 tarihleri arasında Şehit Ömer İpek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerimiz Portekiz’in Barselos şehrindeki partner okulumuzda iş başı gözlem faaliyetini gerçekleştirmişlerdir. Bilişim teknolojileri ve web2 araçlarının ders eğitimindeki iyi uygulamalarını görmek, oyunlaştırma yoluyla öğrencileri eğitime dahil etmek, uluslararası işbirliği yoluyla bilişim teknolojileriyle eğitimin kalitesini arttırmak,  eğitimde iyi uygulamaların paylaşımını sağlamak açısından iş başı gözlem faaliyeti başarıyla tamamlanmıştır.

@abbaskanligi

@ulusalajans

@ankaramilliegitim

@harunfatsa

@selimcoskun66

Ekm

22 Ekim Cumartesi günü 11:00 başlayan toplantımızda yeni dönem okul aile bilriği komisyonuna başkan ve üye seçimleri yapılmıştır. Toplantı sonrası ise sınıf rehber öğretmenleri velilerimize öğrencileri hakkında bilgi vermişlerdir. Velilerimize katılımlarıdan dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

11 A Sınıfı öğrencilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce, imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Başarılı Örnekler Sergisine katıldılar, ardından Gazi Üniversitesini gezdiler. Öğrencilerimize eşlik eden Meslek Dersleri Öğretmeni Esra Özdemir ve Tarih Öğretmeni Yasin Bulut'a teşekkür ederiz.

Ekm

İmam Hatipler Kuruluş Haftası münasebetiyle lokma dökülüp öğrencilere ikram edilmiştir, Rabbim muhabbetimizi daim eylesin, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Ankara ili Kuzey Anadolu Fay kuşağı hattına yakın bir konumda yer almaktadır. Bu farkındalık dolayısıyla olası depremlerde can kaybına engellemek için deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonlası atılacak adımlar çok önemlidir. Bu amaçla okulumuzda başarılı bir tatbikat yaptık. Öğrencilerimiz deprem anında masalarının yanında çök-kapan-tutun uygulayıp kendi güvenliklerini sağladılar. Ardından okul bahçesinde yer alan güvenli alanda toplanarak halkalar oluşturdular.

Ekm

Okulumuzda Mevlid-i Nebi haftası layıkıyla yaşatılmaya çalışıldı.

Okul panolarımız öğrenciler tarafından süslendi. Mevlid Kandili programi için emek veren Ihl meslek dersi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Kandilimiz mübarek olsun

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğretim dönemi Eylül ayı sorumluluk sınavları 12-15 Eylül tarihlerinde yapılacaktır.

Haz

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı tercih sürecinde farklı semtlerden gelecek olan öğrencilerimizi ve onlara tercih sürecinde rehberlik edecek değerli idareci ve rehber öğretmenlerimizi okulumuzun eğitim ve fiziki donanımını noktasında bilgilendirme faaliyetinde bulunduk.  Öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz .